Vadbe

Strokovni nadzor za pravilno izvajanje vadbe je dandanes ključnega pomena. Kvalitetno gibanje bo tako kmalu obrodilo sadove, kar boste opazili pri vašem počutju.

Urnik Skupinske vadbe Prijavi me

GIBANJE ZA ZDRAVJE, ZDRAVJE ZA ŽIVLJENJE!

Nikoli ni prepozno, da se odločite za vadbo, ki vam lahko odpravi bolečino, izboljša telesno kondicijo, poveča moč, izboljša držo in postavo. Večurno sedenje ali delo v prisiljeni drži z leti pusti posledice na telesu, ki se velikokrat sprevržejo v težave in se mnogokrat stopnjujejo v različne oblike bolečine.

URNIK VADB

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava na 041 804 770 ali info@nanogestjaso.si.

PONEDELJEK

17:30 Hude mravljice (otroci 3-6 let)
19:00 Nadaljevalna vadba

TOREK

09:30 Vadba za mamice z dojenčki
10:30 Vadba za mamice z dojenčki
18:30 Osnovna vadba
19:45 MOČilnica

SREDA

08:30 Vadba za seniorje
19:00 Nadaljevalna vadba

ČETRTEK

18:30 Osnovna vadba
19:45 MOČilnica

SKUPINSKE VADBE

OSNOVNA VADBA

Osnovna vadba je namenjena tistim, ki so trenutno malo slabše telesno pripravljeni ali pa zaradi drugih zdravstvenih težav ne zmorejo večjih obremenitev. Je vadba, ki jo obiskujejo tudi naši pacienti, ki imajo ali pa so pred kratkim imeli različne mišično skeletne težave in jim ta vadba predstavlja dodatek k fizioterapiji. Na vadbi uporabljamo lažje pripomočke, kot so velike in male žoge, elastični trakovi, lažje uteži ipd. Vadba poteka v naših prostorih vsak torek in četrtek ob 18.30.

NADALJEVALNA VADBA

Nadaljevalna skupina je stopnico višje od osnovne vadbe. To vadbo obiskujejo tisti, ki jim osnovna vadba ni več dovolj in si želijo težjih treningov. Uporabljajo se težji pripomočki – TRX trakovi, težje uteži različnih oblik, stepperji ipd. Marsikdo v tej skupini je bil nekoč začetnik na osnovni vadbi in je kasneje napredoval v nadaljevalno skupino. Vadba poteka vsak ponedeljek in sredo ob 19.00.

MOČilnica

Kot že samo ime namiguje, se v tej vadbeni skupini dela predvsem na izboljšanju mišične moči. Je najtežja oblika vadbe, ki jo nudimo. Namenjena je ambicioznim posameznikom, ki imajo radi res težke treninge in jih ni strah »musklfibra«. Za njih so rezervirane najtežje vaje in najtežji pripomočki. Vadba poteka vsak torek in četrtek 19.45.

VADBA ZA SENIORJE

Vadba za seniorje je namenjena tistim v malo bolj »zrelih« letih, ki lahko z vadbo poskrbijo za zdrave sklepe, telesno težo, mentalno zdravje, boljši spanec ter zmanjšajo možnost pojava različnih bolezni in padcev. Seniorji vadijo vsako sredo zjutraj ob 8.30.

HUDE MRAVLJICE

Skupino Hude mravljice sestavljajo naši najmlajši telovadci stari 3 – 6 let. Preko igre se spoznavajo z osnovnimi gibalnimi vzorci, razvijajo motorične spretnosti in dvigajo kondicijsko pripravljenost, predvsem pa se na vadbah super zabavajo. Malčki zasedejo telovadnico vsak ponedeljek ob 17.30.

VADBA ZA MAMICE Z DOJENČKI

Mamice se v prijetni družbi in okolju naše telovadnice učijo pravilnega rokovanja z njihovimi dojenčki. Z vajami spodbujamo otrokov razvoj in pomagamo pri izboljšanju gibanja otrok in same mamice. Mamice pri tej vadbi nikakor niso pasivne, ampak tudi same zraven telovadijo, saj so poporodne vaje namreč ključne za povrnitev mamice v aktivni svet. Mamice in dojenčki telovadijo vsak torek ob 9.30 in 10.30.

INDIVIDUALNA VADBA

Marsikdo pred vključitvijo v skupinske vadbe vsaj enkrat obišče tudi individualno vadbo. Tako se vadeči lažje vključi v skupino, saj ga naučimo osnovnih gibalnih vzorcev, ki jih mora obvladati v skupini, prav tako pa lahko na podlagi te vadbe določimo, v katero skupino ga razvrstiti. Tisti, ki pa ne marajo vadbe v skupini, pa se prav tako lahko udeležijo individualne vadbe, kjer se v privatnosti telovadnice fizioterapevt posveti samo njim. Ta vadba poteka po vnaprejšnjem dogovoru.